BİNGÖL / MERKEZ - Türkiye Büyük Millet Meclisi Vakfı Bingöl Fen Lisesi

4) 40 HADİS YARIŞMASI - LİSE (İMAM HATİP LİSELERİ KATILMAYACAKTIR.)

-      40 hadis yarışmasına; İmam-Hatip Liseleri dışında bulunan, lise 10. veya 11. sınıf (Okulun tercihine göre) kademesinde eğitim-öğretim gören öğrenciler katılabilecektir. Her okul şartnameye göre kendi bünyesinde yarışma düzenleyerek ilk üçe giren öğrenciler ile il düzeyinde yapılacak olan yarışmaya katılacaktır.

-      Kaynak olarak Din Öğretimi Genel Müdürlüğü tarafından İmam-Hatip Liseleri 10.Sınıflar için hazırlanan 40 Hadis etkinlikleri kitapçığı kullanılacaktır. Hadislerin Türkçe mealinden ve açıklamalar ile hadisten öğrendiklerimiz kısmından sınav yapılacaktır. Hadislerin Arapça olan kısmından öğrencilerimiz sorumlu değildir.

-      20(yirmi)  soruluk bir sınav ve 1 (bir)hadisle alakalı yorum sorusu sorulacaktır.

-      Sınav; çoktan seçmeli, boşluk doldurma ve doğru yanlış ve hadisten öğrendiklerimiz kısmının yorumlanması gibi seçeneklerden oluşacaktır.

-      Her soru 4 puan olup yorum sorusu 20 puan üzerinden hesaplanacaktır. Yorum sorusu ise 10 puan tema, 10 puan özgünlük kriterleriyle değerlendirilecektir.

-      Sınav süresi 60 dakika olacaktır ve yarışmaya katılacak öğrenciler kalem, silgi vb araç gereçleri gelirken yanında getirecektir.

-      Yarışma tarihi 04/03/2018 -Yer: Selahaddin Eyyubi Anadolu İmam-Hatip Lisesi - Saat: 10.00

-      Yarışmaya katılacak öğrenci bilgileri aşağıda yer alan tabloya uygun bir şekilde, en geç 22/02/2018 tarihi mesai bitimine kadar Selahaddin Eyyubi Anadolu İmam-Hatip Lisesi Müdürlüğüne bildirilecektir. İlçelerde yarışmaya katılacak okullarımız Strateji Geliştirme Şubesine öğrenci bilgilerini gönderecektir.