T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
BİNGÖL / MERKEZ - Türkiye Büyük Millet Meclisi Vakfı Bingöl Fen Lisesi

Liselerde Bilim Uygulamaları Projesi İl Paneli

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından uygulanmak üzere yürürlüğe konulan ''Liselerde Bilim Uygulamalar programı’’ kapsamında Okulumuzun koordinatörlüğünde "Yapay Zeka Temalı" il paneli gerçekleştirildi.

Yapay Zeka Paneli Okulumuzda Gerçekleşti

Okulumuzda, Liselerde Bilim Uygulamaları kapsamında “Yapay Zekayı Konuşuyoruz” adlı panel, 21 Mayıs 2024 tarihinde okulumuz konferans salonunda düzenlendi. Yapay zeka konusunda yaptığı çalışmalarla öne çıkan Bingöl Üniversitesi Mühendislik-Mimarlık Fakültesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Dr. Öğr. Mücahit Çalışan'ın ön bilgilendirme ve moderatörlüğünde gerçekleşen panelde, geleceğe damgasını vuracak yapay zeka konusu çeşitli yönleriyle ele alındı.

Panelde, okulumuz öğrencileri ve Genç Fen Lisesi öğrencileri sunumlarını gerçekleştirdi. İl Milli Eğitim Müdürü ve ekibinin de hazır bulunduğu panel, oldukça akıcı ve ilgi çekici geçti. Okulumuz öğrencilerinden Melek Sude Buzrul ve Maruf Atala, yapay zekanın tarihi gelişimi ve örnek gelişmiş yapay zeka modellerinin incelenmesi konularında sunum yaparken, Genç Fen Lisesi öğrencilerinden Abdulsamet Çelik ve Enes Ercan, sağlıkta ve eğitimde yapay zeka konularında sunumlarını gerçekleştirdiler.

Panel sonunda, başta Dr. Öğr. Üyesi Mücahit Çalışan olmak üzere, panelist öğrencilere ve danışmanlarına katılım belgeleri takdim edildi.

 

04-06-202404-06-202404-06-202404-06-2024

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 04.06.2024 - Güncelleme: 04.06.2024 14:58 - Görüntülenme: 287
  Beğen | 0  kişi beğendi