BİNGÖL / MERKEZ - Türkiye Büyük Millet Meclisi Vakfı Bingöl Fen Lisesi

Türkiye Büyük Millet Meclisi Vakfı Bingöl Fen Lisesi

Kaşıyaka Mahallesi Hikmet TEKİN Bulvarı
Vizyon
Bilimsel ve çağdaş bir eğitim kültürü oluşturarak akademik başarıda öncü okullar ile rekabet eden bir eğitim kurumu olmaktır
Misyon
Milli Eğitimin Temel Amaçları doğrultusunda;matematik ve fen bilimleri alanında yüksek öğrenime öğrenciler hazırlayarak bu alanlarda gereksinim duyulan nitelikli bilim adamlarının yetiştirilmesine kaynaklık etmeye çalışmak ve öğrencilerini çağdaş teknolojileri kullanabilen, yeni buluşlara, bilimsel ve teknolojik gelişmelere ilgi duyan, bilgi toplumunun ihtiyaçlarına cevap veren bilgiler ve projeler üretebilen, eleştirel, yaratıcı ve analitik düşünen ,millî,manevî, ahlâkî ve kültürel değerlerini benimseyen, geniş bir dünya görüşüne sahip ,araştırmacı, üretken öğrenciler olarak yetiştirmektir.
Başarılar
Başlama : 8:00 Bitiş : 15:20
Doğalgaz sistemi
Lojman
20 - 20 daire dolu
Şehir İçi ulaşım servisleri
Şehir Merkezinden Üniversite araçlarına binerek
Karşıyaka mah. Hikmet TEKİN BULVARI Merkez Bingöl
Okulumuzun tavan puanı: taban puanı:
Okulun Sınav Başarı Durumu
Okulumuzdan Ülkemizin en seçkin üniversitelerine de öğrenci girebildiği gibi orta halli üniversitelere de öğrenci gitmektedir.
Sınavala Öğrenci Yerleştirme Yüzdesi
okulumuzun ilk yıl yerleştirme oranı % 40-50 arasındadır. Bir çok öğrencimiz ilk yılında iyi bir üniversiteye girebilecekken hedeflediği puanı tutturamadığı için üniversite tercihinde bulunmamaktadır.
Sportif Etkinlikler
Okulumuzun basketbol sahası Futbol için halı saha ve çok amaçlı kullanıma açık Fitness salonumuz var
TÜBİTAK ÇALIŞMALARI BİLİM OLİMPİYATLARI
TÜBİTAK ÇALIŞMALARI