BİNGÖL / MERKEZ - Türkiye Büyük Millet Meclisi Vakfı Bingöl Fen Lisesi

TÜBİTAK'ta Büyük Başarı: 5 Birincilik, 1 İkincilik, 2 Üçüncülük

Bingöl'ün Parlak Zekaları, Elazığ'daki Bölge Finalinde Teknoloji ve Tasarım, Yazılım, Fizik, Coğrafya ve Değerler Eğitimi Alanlarında Zirveye Oturdu.

Genç yeteneklerin bilimsel araştırmalarını yarıştırdığı TÜBİTAK 55. Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması'nda, TBMM Vakfı Bingöl Fen Lisesi öğrencileri göz doldurdu. Elazığ ilinde düzenlenen bölge finalinde, lisenin başarılı öğrencileri teknoloji ve tasarım, yazılım, fizik, coğrafya, değerler eğitimi alanlarında toplam 5 birincilik, fizik alanında 1 ikincilik ve kimya ile fizik alanlarında 2 üçüncülük elde ederek büyük bir başarıya imza attı.

Bu başarılı sonuçlar, TBMM Vakfı Bingöl Fen Lisesi'nin Türkiye genelindeki bilimsel yarışmalardaki öne çıkan performansını bir kez daha gözler önüne serdi. Öğrenciler, aylar süren titiz çalışmalarının ve araştırmalarının ardından hazırladıkları projelerini, alanında uzman jüri üyelerine sunma fırsatı buldu. Projeler, hem bilimsel yenilikçilik hem de toplumsal fayda açısından yüksek değerlendirme aldı.

TBMM Vakfı Bingöl Fen Lisesi elde edilen başarı hakkında, "Öğrencilerimizin bu denli önemli bir yarışmada gösterdiği üstün başarı, onların sadece akademik bilgilerle donanımlı olmadıklarını, aynı zamanda bu bilgileri toplumsal yarar sağlayacak şekilde uygulayabilme becerisine sahip olduklarını kanıtlıyor. Bu başarılar, öğrencilerimizin, öğretmenlerimizin ve okulumuzun ortak emeğinin bir ürünüdür." dedi.

Teknoloji ve tasarım, yazılım, ve fizik alanlarında birincilik ödülleri kazanan projeler, yenilikçi düşüncenin ve teknolojik gelişmenin önemine vurgu yaparken, coğrafya ve değerler eğitimi alanındaki projeler ise toplumsal ve çevresel sorunlara dikkat çekti. Fizik alanında kazanılan ikincilik ve kimya ile fizikteki üçüncülükler ise, temel bilimlerdeki araştırmaların önemini bir kez daha gösterdi.

Yarışmada elde edilen başarılar, TBMM Vakfı Bingöl Fen Lisesi öğrencilerinin yüksek potansiyelini ve Türkiye'nin bilim ve teknoloji alanında geleceğe umutla bakmasını sağlayan genç zekaların varlığını kanıtladı. Bu gençler, ülkemizin gelecekteki bilim insanları, mühendisleri ve liderleri olarak gösterilen başarılarıyla öne çıkıyor. Okul yönetimi ve öğretmenler; öğrencilerin başarılarını kutlarken, gelecek yarışmalarda da aynı başarıyı sürdürme azmi içinde olduklarını ifade etti.

08-03-202408-03-202408-03-202408-03-202408-03-202408-03-202408-03-202408-03-2024

Yayın: 08.03.2024 - Güncelleme: 08.03.2024 14:30 - Görüntülenme: 430